Doğal Mirasımızdan Evrensel Değerlere

Projemiz öğrencilerde yerel doğal mirasları tanırken aynı zamanda evrensel değerleri tanıma ve teknoloji yolu ile uygulama, bilinç ve beceri kazanımına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 

12.01.2023 33

Projemiz kültür ve değerlerle ilgili bir projedir.

Projemiz TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 201812. Çağrı Dönemi kapsamında 01-05.07.2019 tarihlerinde gerçekleştirilen 218B617 No' lu Doğal Mirasımızdan Evrensel Değerlere Projesi yaygınlaştırma çalışması olarak başladı. "Doğal Mirasımızdan Evrensel Değerlere" etwinning projesi olarak devam etti.TUBİTAK projesi kapsamındaeğitim alan 30 Bilim ve Sanat Merkezi sınıf öğretmeni ve bu projede yer alan 6 farklı branştan öğretmen arkadaşımızla birlikte toplam 36 öğretmen olarak çalıştık. Katılımcı ülkeler Türkiye ve Fransa' dır.

Projemiz öğrencilerde yerel doğal mirasları tanırken aynı zamanda evrensel değerleri tanıma ve teknoloji yolu ile uygulama, bilinç ve beceri kazanımına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda proje panosu, mentimeter, kodlama haftası, logo ve posteryapımı,logo ve poster seçimi, masal yazma, drama,fosil yapım, kazı, işaret dili, 3D tasarım, güvenli internet günü etkinlikleri gerçekleştirdik. Elazığ' da meydana gelen deprem neticesinde Elazığ' daki proje ortağımıza mektup ve hediyeler gönderdik. 2019 Mart ayında gerçekleşen covid 19 sürecinde de planımızı işbirliği ile revize ederek uzaktan serbest etkinlikler ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları, e twinning günü kutlamaları, herbaryum defteri, paşalar fili online oyun, orman şarkısı, hikaye çalışması, akrostiş şiir etkinliklerini gerçekleştirdik.

Proje işbirlikçi final ürünlerimiz, 3D atölye çalışmalarımız ve Elazığ' a mektup, herbaryum defteri, yerel doğal miraslarımızdan oluşan e book; ortak final ürünlerimizmentimeter yerel doğal miras özellikleri, akrostiş şiir yazma ve seslendirme, hikaye kitabı yazma ve seslendirme, orman şarkısı seslendirme çalışmalarıdır.

Proje sonucunda öğretmene, öğrenciye ve veliye doğal mirasın tanımı, önemi, yerel ve Türkiye genelinde örnekleri; değerler eğitimi;etwinning projeleri ve web 2.0 araçlarının kullanım alanları ile ilgili öğrenme durumlarına katkı sunulmuştur.