"Değerler Eğitimi Anadolu

"Değerler Eğitimi Anadolu" adlı proje 85'i Türkiye, 5'i Azerbaycan'dan olmak üzere toplam 90 katılımcının olduğu kültürel alanda büyük bir projedir. Bu projede hedeflenen, öğrencilerimizle birlikte her ay belirlenmiş olan saygı, sevgi, empati, hoşgörü, yardımseverlik ve doğruluk gibi değerlerimizi ders müfredatıyla bağlantılı olarak, teknoloji araçları olan Web.02 araçlarını kullanarak öğrencilerin bu değerleri içselleştirmesini sağlamaktır.

11.01.2023 122

Bu proje ile öğrenciler aktif olarak katıldığı etkinliklerde eğlenerek öğrenme gerçekleştirmişlerdir. Öğrencilerimizin milli manevi ve evrensel değerleri hayata geçirmelerini sağlayarak, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeye katkı sağlamak hedeflenmiştir. Projede whatsapp, facebook, instagram, öğretmen ve öğrenci webinarları ve blog sayfaları kullanılarak hem ortaklar arasında iletişim sağlanmış; hem de proje yaygınlaştırılmıştır. Proje başında öğrencilerin katılımı için velilerinden izin belgeleri alınmış ve veliler ile öğrenciler bilgilendirilmiştir. Daha sonra proje afişi ve logosu için anket uygulandı. EBA'da projemizin haberleri yayınlandı. Proje sürecinde belirli gün ve haftalarla, özellikle tarihe adını yazdırmış örnek kişilerin (Mevlana, Nasrettin Hoca ve Mustafa Kemal Atatürk gibi) hayata dair önemli sözleriyle o ayki değer ilişkilendirilmeye çalışılmıştır. Her ay yapılan etkinlikler okul e-Twining panomuzda sergilenmiştir. Değerlerimiz okul müfredatlarıyla ilişkilendirilerek verilmiştir. Projede orta ürün olarak bir e book, akrostij şiir ve pandemi sebebiyle bir slogan hazırlanmıştır. Oluşturulan final ortak ürünü olan e booktaki resimleri öğrenciler çizmişler; birbirini tamamlayarak devam eden hikayeleri ise öğretmenler yazmışlardır. İşbirlikçi ürün olarak da katılımcıların hepsinin yer aldığı bir takvim hazırlanmıştır. Proje sonunda yapılan çalışmalardan oluşan bir sonuç özet sergisi hazırlandı. Proje Eylül ayında başlayıp Haziran ayına kadar devam etmiştir. (başlangıç: eylül- bitiş: haziran 2019)