BİLSEM DE BİLMESEM DE ORFF SCHULWERK BİLSEM'DE PROJESİ

BİLSEM DE BİLMESEM DE ORFF SCHULWERK BİLSEM'DE PROJESİ

"Bilsem de Bilmesem de Orff Schulwerk BİLSEM'de" isimli, kurumumuz Müzik öğretmeni Cengiz GÖKTAŞ'ın ortak olarak katıldığı projede sona yaklaşıldı. 

25.05.2019 337

"Orff-Schulwerk" insanın içinde zaten var olan yaratıcı güçleri açığa çıkarmasına ortam hazırlayan, temelinde ritim, hareket ve konuşma olan eğitim anlayışı eşliğinde, öğrencilerimizin WEB2 araçlarını kullanarak dijital yeterliliklerinin geliştirilmesi, iletişim becerilerinin arttırılması ve bilinçli internet kullanımının teşvik edilmesi sağlanmaya çalışıldı. Projeye katılan Burdur, Çanakkale, Çorlu, Isparta, Konya ve Salihli olmak üzere toplam 6 Bilim ve Sanat Merkezine devam eden 12-15 yaş arasındaki 60 Müzik Alanı öğrencisinin oluşturduğu ezgiler ve ritimlerle yaratıcılıklarının geliştirilmesine katkı sağlandı. 

 

TwinSpace aracılığıyla öğretmenler, işbirliği içinde iletişim sağladı, fikirler paylaşıldı, öğrenciler; temel becerilerinin geliştirdi, kurumlarımızın kapasiteleri artmış oldu. Bu proje gerçekten tüm katılımcılara çok katkı sağladı. Bilim ve Sanat Merkezleri Müzik Alanı öğretmen ve öğrencilerinin eTwinning projeleri kapsamında Türkiye'de ilk kez katıldığı proje olması sebebiyle de çok önemlidir. Proje Haziran ayı içinde tamamlanacak ve Kalite Etiketi için başvuru yapılacaktır.