WATER: A WAY TO EARTH RESCUERS

WATER: A WayTo Earth Rescuers Eylül, 2021 – Mayıs, 2022 tarihleri arasında yürütülmüş uluslararası bir eTwinning projesidir. Kurumumuzdan İngilizce Liderimiz Bilge AKINCI liderliğinde BYF-1 basamağındaki öğrencilerimizden oluşturulan bir takımla projeye katılım sağlanmıştır.

11.01.2023 122

Türkiye, İtalya, Romanya, Azerbaycan ve Arnavutluk olmak üzere 5 ülkeden 14 ortakla yürütülen projede su teması disiplinler arası biçimde işlenmiştir. Projede suyun önemi, su ile ilişkili olaylar ve iklim değişikliğinin etkileri konularında öğrencilerde farkındalık oluşturulması ve bu konuda öğrencilerin neler yapabileceğinin farkında olarak harekete geçmelerinin sağlanması amaçlanmıştır. Su temasıyla ilişkili konular STEAM yaklaşımıyla karışık ülke takımları halinde işbirlikçi ve disiplinler arası bir şekilde ele alınmıştır. Öğrencilerin 21. yy. becerilerinden dijital okur-yazarlık, yaratıcılık, girişimcilik ve iletişim becerilerini geliştirme amaçlı web 2.0 araçlarıyla ürün geliştirip paylaşmaları teşvik edilmiştir. Düzenlenen karışık ülke takımları toplantılarında öğrenciler tarafından hazırlanan oyunlar beraber oynanmış ve öğrenciler tarafından sunumlar gerçekleştirilmiştir. Bunun yanı sıra, öğrencilerin derinlemesine bilgi edinmeleri amaçlı uzman toplantıları düzenlenmiştir. Proje sonucunda katılımcılar Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmışlardır.

Proje blog sayfasına bu bağlantıdan ulaşılabilir:

11-01-202311-01-202311-01-2023