Maths&Fun

Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezimizde matematik atölyesi 3.sınıf öğrencilerimle katılmış olduğumuz eTwinning projemiz "Maths&Fun", 7 farklı ülkeden 33 katılımcının katıldığı, Eylül ayında başlayıp Haziran ayında sonlananan bir projedir.

11.01.2023 145

Öğrenci yaş aralığı: 7-11 yaş
Katılımcılar:  7 Ülkeden 33 katılımcı

Temel amaçları:
- Öğrencilerin; Matematiğe karşı tutumlarını olumlu yönde  geliştirmek

- Problem çözme becerilerini ve matematiği günlük olarak kullanabilme becerilerini geliştirmek,
- Matematiğin hayatımızın her alanında olduğunu fark ettirmek,
- Problem çözerken sabır ve sebat geliştirtmek,
- Matematiksel merak geliştirmek, tümevarım ve  tümdengelimli akıl yürütmeyi kullanmak, sorunları çözmek
- Problemleri analiz etmek ve çözmek için matematiği kullanmak
- Soyut, mantıklı ve eleştirel düşünme ve yansıtma becerisini geliştirmek
- Kendi çalışmaları ve başkalarının çalışmaları üzerine eleştirel düşünme becerisini geliştirebilmek,
- Matematiğin ve çok kültürlülüğünün uluslararası boyutunu takdir etmek ve tarihsel bakış açıları kazandırmaktır.

Bu proje, öğrencileri sorgulamaya dayalı bir öğretme-öğrenme sınıf ortamına teşvik ederek, akıl, içgörü ve yaratıcılıkla sorunları tanımlama ve çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak istemektedir. Matematiksel fikirler, öğrencilerin Matematiğe farklı perspektiflerden, motive edici ve gerçek yaşam tarzıyla sıkı bir şekilde bağlantılı olarak bakmalarını sağlayacak etkinliklerden oluşan bir projedir.

Projemizin bütün ortakları Ulusal ve Avrupa kalite etiketleri ile ödüllendirildi.

Projemizin web sitesi:

Projemizin blog sayfası: