Hüseyin ERİNÇ - Görsel Sanatlar Öğretmeni

Hüseyin ERİNÇ - Görsel Sanatlar Öğretmeni

 

1976 BURDUR doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Burdur’da tamamladıktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Resim Bölümü’nün düzenlemiş olduğu yetenek sınavlarını kazanarak lisans eğitimini burada aldı.

1999 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl Gaziantep’te ilk görevine başladı.Bir kaç yıl burada çalışıp vatani görevini Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim ve Tümen Komutanlığı’nda 4 ay asteğmen sınıf okulu eğitimi ve sonrasında İstanbul Çatalca-Akpınar’da kıta eğitimini yedek subay olarak tamamladı. 2003 yılında Isparta İMKB İlköğretim Okulu’na eş durumu ile tayin edilip burda eş zamanlı olarak Ali Haydar Albayrak İlköğretim Okulu’nda görevlendirme (1 yıl), Fatih Ortaokulu (4+4+4 sisteminden dolayı il içi mecburi tayin), burada yine eş zamanlı olarak Fevzipaşa Ortaokulu’nda görevlendirme (1 yıl), FATİH Projesi kapsamında Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde formatör öğretmenlik görevi (1 yıl) yaptı.

2019 yılında Bilim ve Sanat Merkezleri Öğretmenlik Sınavını kazanıp aynı yıl Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi’ne atandı. Halen kurumumuzda eğitim ve öğretim görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bilim ve sanatın, birbirini tamamlayıcı ve ayrılmaz iki bütün olduğunu savunur. Eğitim ve öğretimde milli eğitimin temel değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, laik ve özgür düşünceli, sorgulayan ve araştıran, evrensel değerlerin farkında bireyler yetiştirmeyi hedef edinen bir anlayışa sahiptir.